Dekarboksylacja kwasu cytrynowego - strona 17

note /search

Niestrawność-rodzaje, pojęcie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Interna bydła
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1750

na tworzeniu się nadmiernej ilości kwasu mlekowego, spadku pH treści żwacza do wartości około 4 (a nawet do 3,8...

Reakacje millarda, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1211

i fruktozy. Kwasy uronowe i estry fosforanowe cukrowców reagują łatwiej niż odpowiadające im cukry wolne...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 560
Wyświetleń: 3416

mlekowy, E 330 kwas cytrynowy wykorzystywane głownie, jako regulatory kwasowości. Wolne rodniki...

Steroidy- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Biochemia
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1673

synteza kwasy fosfatydowego. Syntetyzowany w reticulum endoplazmatycznym i matrix mitochondrialnym...

Toksyczność arsenu

  • Uniwersytet Gdański
  • Toksykologia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1155

przekształcania pirogronianu do acetylokoenzymu A (CoA), przez co jest mniejsza aktywność cyklu kwasu cytrynowego...