Dekarboksylacja kwasu cytrynowego - strona 13

note /search

Elementy analizy sensorycznej

  • Politechnika Gdańska
  • Analiza żywności
Pobrań: 371
Wyświetleń: 2478

roztworów sacharozy i kwasu cytrynowego, różniących się ilością sacharozy (1,0 g/100 mL oraz 0,6 g/100 mL...

Alkaloidy - wykład

  • Uniwersytet Gdański
  • Analiza chemiczna biomoleku
Pobrań: 616
Wyświetleń: 3045

heterocyklicznego § biogenetycznie pochodzą od amin powstałych w wyniku dekarboksylacji aminokwasów alifatycznych...

O lipidach- opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Chemia lipidów
Pobrań: 511
Wyświetleń: 2464

przez dekarboksylację naturalnych, parzystowęglowych jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Np. 10- lub 8- heptadecen...

Aminokwasy-wykłady

  • Politechnika Gdańska
  • Chemia
Pobrań: 539
Wyświetleń: 2478

, natomiast nazwy systematyczne wywodzą się od nazwy odpowiedniego kwasu, np. Do pochodnych aminowych kwasu...

Metabolizm

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biologia
Pobrań: 2716
Wyświetleń: 8904

Krebsa (cykl kwasu cytrynowego) - jest zamkniętym torem przemian, w czasie których dwuwęglowe reszty...

Metoda Luff - Schoorola

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 1337
Wyświetleń: 8652

(węglan sodu, kwas cytrynowy, siarczan miedzi) przez cukry redukujące obecne w badanym roztworze Reakcja...