Clostridium - strona 4

Egzamin z technologii żywności, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1204

bardzo kwaśna o pH poniżej 3,7. 9. Pałeczka wytwarzająca jad kiełbasiany to Clostridium botulinum. 10...

Bakterie i substraty - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Ewa Kurek
  • Metody biotechnologiczne w ochronie środowiska
Pobrań: 42
Wyświetleń: 952

podczas kompostowania: Celulozy Hemicelulozy Ligniiny Skrobia i cukry Pektyny Bacillus Clostridium Bacillus Micrococcus...

Barwienie bakterii- laboraorium 7

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia lekarska
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2681

, może powodować biegunkę; -beztlenowe, tu jeden ważny rodzaj: Clostridium, np. Clostridium Botulinum (laseczka...