Clostridium - strona 19

Pytania z analizy 2004

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 301
Wyświetleń: 1162

sensoryczne decyduje o rozwoju niektórych bakterii chorobotwórczych → np. Clostridium botulinum pH > 4,6...

Etapy rozkurczu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 14
Wyświetleń: 2170

nam aby na pewno wyeliminować Clostridium botulinum • hipotetyczną wartości jest F - • gdy F=l to =121, 1° C/ 1...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr inż. Monika Skwarek
Pobrań: 350
Wyświetleń: 3080

-jad kiełbasiany (Clostridium botułinum) Choroby pasożytnicze - włośnica, tasiemczyca, toksoplazmoza...

Technologia postaci leku

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • dr Lilianna Byś
  • Technologia postaci leku
Pobrań: 364
Wyświetleń: 3857

, kałowych, Pseudomonas aeruginosa i Clostridium woda w pojemnikach - całkowita jałowość (produkowana...

Skrypt do egzaminu

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Chemia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1043

, w amoniak przez pewne rodzaje bakterii (gł. Azotobacter i Clostridium) i sinic (Nostoc). 2. Przyswajanie...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 469
Wyświetleń: 4256

przetrwalnikujące aceton, butanol Clostridium 3 Promieniowce Antybiotyki, enzymy Streptomyces Nocardia 4 Bakterie...