Ciasto - strona 8

Zastosowanie enzymów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1064

rolnicze -odzywki dla dzieci -piekarnictwo (fermentacja ciasta) -browarnictwo -przetwórstwo krochmalnicze...

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1652

. Jego właściwości pozwalają na przygotowanie ciast kruchych. Smalec jako odporny na działanie wysokich temperatur...

Charakterystyka mlewnika

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 210
Wyświetleń: 3283

wskaźnikami są wodochłonność mąki czas rozwoju ciasta zależy od wielu czynników: pierwotnych, wtórnych...

Odpowiedzi na egzamin, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 1358

makaronu: Ad.1 Przygotowanie ciasta Zmieszanie odpowiedniej mąki z wodą i ewentualnymi dodatkami...

Wykład - Spoiwa mineralne

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Budownictwo Ogólne
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1449

prowadzenia procesu gaszenia wapno dzieli się na: ciasto wapienne wapno hydratyzowane mleko wapienne Ciasto...

Wykład - skały magmowe

  • Politechnika Śląska
  • Geografia usług
Pobrań: 315
Wyświetleń: 1596

. Taka struktura świadczy o dwóch etapach krystalizacji magmy, o afanitowa (ciasto skalne) – kryształy...