Cholina - strona 2

Sprawozdania z chemii żywności (UR Kraków)

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 8589
Wyświetleń: 19789

, wykrywanie cholesterolów, wykrywanie obecności kwasów tłuszczowych i choliny w lecytynach.                                   ...

Grzyby-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1568

, niacyny, choliny i kwasu pantotenowego. Gromadzą metale ciężkie i związki radioaktywne...

Układ nerwowy

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • prof. nadzw. dr hab. Anna Wiela-Hojeńska
  • Farmakologia
Pobrań: 441
Wyświetleń: 2996

. ACETYLOCHOLINA (ACh) Powstaje z choliny i koenzymu A pod wpływem transferazy acetylocholinowej. Proces...

Wykład - błony biologiczne

  • dr hab. Marek Tchórzewski
  • Biologia molekularna
Pobrań: 77
Wyświetleń: 686

lipidem jest fosfatydylocholina, hydrofilowa głowa cholina, połączona gr fosforanową z glicerolem. Ogon...

Biochemia - materiały

  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Biochemia
Pobrań: 189
Wyświetleń: 3220

cholesterolu wrór choliny budowa wosków, jakie alkohole je budują, wymień woski zwierzęce reakcja zmydlania...