Podział żywności - klasyfikacje
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
A rozprasza się rozpuszcza się w fazie nieruchomej lub adsorbuje się na niej znaczniej słabiej niż składnik B...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
A rozprasza się rozpuszcza się w fazie nieruchomej lub adsorbuje się na niej znaczniej słabiej niż składnik B...
sąsiednimi atomami węgla, b) alkiny(acetyleny)-z potrójnym wiązaniem między dwoma sąsiednimi atomami węgla...
0,07 0,15 Chlorki mg/l 215
powierzchniowo czynne - aminy aromatyczne, chloropochodne bifenyku - sole ( azotany, chlorki, fosforany...
Fosfor Węgiel Mangan Siarka Bar Chlor Chrom Fluor Cyrkon Nikiel O Si Al Fe Ca Na K Mg Ti H P C Mn S Ba Cl...
Fosfor Węgiel Mangan Siarka Bar Chlor Chrom Fluor Cyrkon Nikiel O Si Al Fe Ca Na K Mg Ti H P C Mn S Ba Cl...
na niedociążenia gazowe. a) układ otwarty - gaz pomocniczy spoza instalacji, b) układ zamknięty - jako gaz...
Siarka S 0,052 15 Bar Ba 0,05 16 Chlor Cl 0,045 17 Chrom Cr 0,035 18 Fluor F 0,029 19 Cyrkon Zr 0,025 20...
(chlorokauczuk, kopolimery, chlorki winylu) oraz naturalne (szelak, kalefonia), asfalty i bitumy, estry, celulozy...
, spowodowanego czynnikami zewnętrznymi. Masa porowata może być z węgla drzewnego, ziemi okrzemkowej, chlorku...