Brunatnienie - strona 2

Towaroznawstwo - cukry

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 329
Wyświetleń: 2135

powoduje redukcję barwni­ków do związków bezbarwnych i hamuje reakcje brunatnienia, a jednocześnie azotany...

Systematyka gleb Polski

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Bartosz Korabiewski
  • Gleboznawstwo
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1519

brunatne - powstałe w wyniku procesu brunatnienia (poziom bnjnatnienia - poziom diagnostyczny B). Proces...

Woda

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1540

przebiega szybciej (utlenianie kw. askorbinowego i barwników hemowych) Reakcje brunatnienia...

Gleboznawstwo - wykład 3

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr hab. Lucjan Wyka
  • Gleboznawstwo
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1148

%  Poziom diagnostyczny cambie Bbr (brunatnienia) Podtypy: a) gleby brunatne typowe: O – A – Bbr – Cca b...