Azotyny - strona 11

note /search

Ekologia

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Ekologia
Pobrań: 595
Wyświetleń: 4487

z utleniania amoniaku do azotynów (Nitrosomonas) i azotynów do azotanów (Nitrobacter): Nitrosomonas Nitrobacter...

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 770
Wyświetleń: 3178

); nitryt ( azotyn sodu); cukier; wielofosforany. Głównym celem peklowania jest utrwalenie barwy mięsa...

Przeznaczenie osadów - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Metody biotechnologiczne w ochronie środowiska
Pobrań: 42
Wyświetleń: 637

-azotany azotyny i fosfórany(eutrofizacja) -cyjanki -azbest 2.Organiczne -biodegradowalne ścieki, odcieki...

Drożdże- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 805
Wyświetleń: 2527

, azotyny, aminokwasy. Źródła fosforu KH2PO4 (właściwości buforujące), K2HPO4 (niższe pH hodowli) Źródła Ca...

Układ wegetatywny

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Farmakologia
Pobrań: 343
Wyświetleń: 3864

Zagadnienia, jakie poruszono w opracowaniu, to m.in.: układ przywspółczulny; układ współczulny; preparaty działające na zwoje autonomiczne; spazmolityki; inhibitory konwertazy angiotensyny; tlenek azotu. 4. UKŁAD WEGETATYWNY 4.1.1. Podzi...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 560
Wyświetleń: 3416

azotany i azotyny dopuszcza się w serowarstwie i przetwórstwie mięsnym. W wyniku ostatnich badań azotyny...