Aseptyczne pakowanie żywności - strona 2

Produkcja mleka spożywczego

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Anatol Baraniak
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1071

oraz produktów mlecznych. Pakowanie • jednostkowe i zbiorcze mleka i produktów prowadzi się w pomieszczeniach...

Zamrażanie żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2450

i aseptyczne pakowanie Urządzenia do sterylizacji - sterylizatory (autoklawy) wsadowe o pracy ciągłej - główne...

Żywność wygodna - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 273
Wyświetleń: 2982

Żywność wygodna (pojęcie, podział ze względu na sposób przygotowania, przyczyny popytu na żywność...

OT_ egzamin v1

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1512

ogrzewanie wtryskiem pray wodnej do produktu sterylizowanego przed pakowaniem aseptycznym Co powoduje brak...

Mrożenie mięsa - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 49
Wyświetleń: 847

przedłużające trwałość żywności o małym stopniu przetworzenia: Stosowanie odpowiednio dobranych metod...

Opakowania papierowe, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 266
Wyświetleń: 1596

i mineralne. Rodzaje papieru do pakowania żywności: bibułki pakowe- do owinięć podłoża, do parafinowania...

Wykład - zanieczyszczenia fizyczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 56
Wyświetleń: 707

wyrobie w sposób przypadkowy, np. w czasie procesu technologicznego, pakowania, transportu. -są to np...

Wykład - używki, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 42
Wyświetleń: 700

żywności stosuje się dozwolone substancje dodatkowe- substancje nie spożywane odrębnie jako żywność...