Aseptyczne napoje - strona 31

note /search

Wykład - rodzaje miodów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 175
Wyświetleń: 980

, koniczynowy, lipowy, rzepakowy i wrzosowy. MIÓD PITNY jest to napój alkoholowy, otrzymywany za pomocą...

Opakowania z tworzyw sztucznych, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1463

się: - folie i pojemniki (musztarda, oleje jadalne, syropy, masło orzechowe) - butelki do napojów gazowanych...

Zastosowanie enzymów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1190

głupie Zastosowanie: -w produkcji: soków owocowych -napojów bezalkoholowych -koncentratów owocowych...

Bedier Tristan i Izolda

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Historia literatury jidysz
Pobrań: 420
Wyświetleń: 1351

się, że to Tristan zabił jej brata, ale ostatecznie nie zabija go. Napój miłosny. matka Izoldy wręcza jej służącej...

Buforowanie (NaHCO3 + karnozyna)

  • Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu im. Jędrzeja Śniadeckiego w Gdańsku
  • Podstawy żywienia sportowca
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1792

i dodatek do żywności regulujący pH (symbol E 500b). Niegdyś był też stosowany do wyrobu napojów musujących...