Aseptyczne napoje

Germ free - wykład

  • Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 7
Wyświetleń: 644

otrzymuj się przez histerektomię (wycięcie macicy) aseptyczną w jałowych warunkach izolatora operacyjnego...

Wykład - napoje bezalkoholowe, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1617

Podział napojów bezalkoholowych: Wody mineralne Napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane Soki...

Aseptyka antyseptyka - omówienie

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Nadzór sanitarno-epidemiologiczny
Pobrań: 1001
Wyświetleń: 12691

to także działania, zabezpieczające przed zakażeniem. Postępowanie aseptyczne powinno uwzględniać...

Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 490
Wyświetleń: 1519

Wykład 1 25.02.2008r. Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego Przetwórstwo owoców i warzyw jest działem produkcji żywnościowej związanym z przetwarzaniem owoców i warzyw. Przetwórstwo owocowo - warzywne wyróżnia się: Sezonowość występowania surowca Koniecznością przetworzenia dużych ilości n...

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1862

Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...