Antocyjany - strona 7

note /search

Fotoperiodyzm

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1680

●wytwarzanie bulw i rozłogów ●wydłużanie się międzywęźli ●synteza antocyjanów ●spoczynek pąków i opadaniu liści...

Fizjologia roślin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 3360
Wyświetleń: 8743

I LIŚCI nadmierne wytwarzanie czerwonego barwnika (antocyjanu) i wynikające stąd czerwone lub fioletowe...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 210
Wyświetleń: 2604

. Miód może zawie­rać karotenoidy, flawonoidy, antocyjany, chlorofil oraz inne barwniki występu­jące...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1141
Wyświetleń: 5404

Omawia między innymi takie zagadnienia jak: historia biotechnologii, biotechnologia klasyczna i nowoczesna, podział biotechnologii, cel, produkty GM, jakość żywności i przetwórstwo, żywność otrzymywana z organizmów modyfikowanych genetycznie, drobnoustroje, fermentacja żywności, temperatura ada...

Egzamin z biologii

  • Politechnika Gdańska
  • Biologia
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1512

) antocyjanom c) barwnikom fotosyntetycznym (karotenowi, ksantofilom i innym) d) wszystkie odpowiedzi...