Amyloza - strona 5

note /search

Biochemia materialy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 315
Wyświetleń: 3332

od fioletowo-czerwonej (amylopektyna) do niebieskiej (amyloza). Po ogrzaniu zabarwienie znika z powodu...

Podstawy żywienia

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Fizjologia
Pobrań: 630
Wyświetleń: 1666

potrzebnej do pracy mięśniowej *stanowią 1% masy ciała *20% amylozy + 80% amylopektyny = skrobia - główny...

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 854
Wyświetleń: 6699

Pierwszy plik zawiera 30 stron wytłumaczonych zagadnień i pojęć dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności, m.in.: zdrowotność, bezpieczeństwo żywności, atrakcyjność sensoryczna, dyspozycyjność, jakość żywności – uwarunkowania, oznaczanie zawartości wody, dodatki do żywności (food additives),...

Biotechnologia - Drobnoustroje

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biotechnologia
Pobrań: 406
Wyświetleń: 6608

)glikozydowe amylozy dając cząsteczki maltozy (disacharydy α-glukozy). INWERTAZA jest enzymem z klasy hydrolaz...

Związki organiczne komórki

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 392
Wyświetleń: 749

* mieszanina dwóch dużych polisacharydów: - amylozy - nierozgałęzionej formy łańcuchowej - amylopektyny...