Amylazy - strona 9

note /search

Cukry

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 504
Wyświetleń: 2688

słodka od sacharozy; • Cukier redukujący; • Tworzy się ze skrobi i glikogenu (enzym diastaza lub amylaza...

Płyny w układzie pokarmowym

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Anatomia funkcjonalna człowieka
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1134

połykania, rozpoz. smaku, mowa, wstęp. traw. cukrów i tł.( amylazy i lipazy), bakteriobój. (lizozym...

Biochemia - pojęcia

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 1015
Wyświetleń: 7392

katabolicznych cukrów biorą udział enzymy katalizujące rozkład wiązań glikozydowych. Enzymy trawienne amylazy...

Przetwory zbożowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1358
Wyświetleń: 3563

, gluteniny z woda tworzą gluten) Tłuszcz 1% Witaminy z grupy B Składniki mineralne Enzymy (amylazy) Mąki...