Żółtko - strona 6

note /search

Białka - Proteiny

  • Politechnika Gdańska
  • Chemia
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1596

w postaci estru. Fosfoproteidami są: kazeina mleka, witelina żółtka jaj. •glikoproteidy - białka zawierające...

Biologia - układ rozrodczy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 602
Wyświetleń: 1827

różnych związków organicznych, tworzących tzw. żółtko (jego istotnym składnikiem jest fosfolipid...

Wykład - opakowania na jaja, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 91
Wyświetleń: 686

jakości: *stan skorupy i kutykuli *stan komory powietrznej *białko *żółtko *stan tarczki zarodkowej...

Egzamin z towaroznawsta surowców

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1211

, wygląd i 1czystość skorupki, konsystencja białka, widoczność żółtka podczas prześwietlenia...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1407

+  O → tweeny H2C Fosfolipidy: naturalne emulgatory, np. lecytyna (żółtko jaja, soja) żółtko jaja - 10...