Żółtko - strona 6

Białka - Proteiny

  • Politechnika Gdańska
  • Chemia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1106

w postaci estru. Fosfoproteidami są: kazeina mleka, witelina żółtka jaj. •glikoproteidy - białka zawierające...

Wykład - opakowania na jaja, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 42
Wyświetleń: 595

jakości: *stan skorupy i kutykuli *stan komory powietrznej *białko *żółtko *stan tarczki zarodkowej...

Egzamin z towaroznawsta surowców

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1190

, wygląd i 1czystość skorupki, konsystencja białka, widoczność żółtka podczas prześwietlenia...

Wpływ żywienia na rozwój i zdrowie

  • Uniwersytet Warszawski
  • prof. dr hab. Barbara Woynarowska
  • Edukacja zdrowotna
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1288

, charakteryzującego się gąbczastymi, krwawiącymi dziąsłami. D Calciferol Tran z dorsza, śmietana, żółtko jaja...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1134

+  O → tweeny H2C Fosfolipidy: naturalne emulgatory, np. lecytyna (żółtko jaja, soja) żółtko jaja - 10...

Następstwa dobrych i złych uczynków

  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • dr Adrian Kurcbart
  • Psychologia społeczna
Pobrań: 7
Wyświetleń: 826

! Doktorze, oni nie są ludźmi, oni są Wietnamczykami! Oni są żółtkami". Powiedział to, jakby to były fakty...