Żółtko - strona 5

Wykład - jaja wiadomości wstępne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 77
Wyświetleń: 742

żółtka. Natomiast zbyt duże jaja (powyżej 80 g) uważane są za wadliwe, ponieważ ulegają zgnieceniu...

Wykład - higiena głosu nauczyciela

  • Uniwersytet Zielonogórski
  • dr Lidia Kataryńczuk-Mania
  • Emisja głosu
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1064

picie jaj niczego w naszych nawykach używania głosu nie zmieni, ale warto wiedzieć, że w żółtku jaja...

Podgrom Oligohecta skąposzczety

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Czesław Błaszak
  • Zoologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 987

w żółtko=lecitotrofia *jaja ubogie w żółtko=alecytalne Zarodek odżywiany przez łożysko lub zachyłki ciała...

Gametogeneza-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biologia rozwoju zwierząt
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1365

witellogenezy- odkładane jest żółtko co roku kolejna faza oocytówstale nowe oocyty I-rzędowe(oocyty uwalnianie...

Dysonans poznawczy

  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1386

, usprawiedliwiają się mówiąc o swoich ofiarach jako np. „żółtkach” - czynią z przeciwnika nie-człowieka dehumanizują...

Białka - aminokwasy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1505

kwasu fosforowego. Do tych białek należą : kazeina mleka, witelina żółtka jaja, ichtulina ikry ryb...

Układ rozrodczy - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • prof. dr hab. inż. Zenobiusz Dmowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 574

różnych związków organicznych, tworzących tzw. żółtko (jego istotnym składnikiem jest fosfolipid...