Żółtko - strona 4

note /search

Witaminy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Higiena i epidemiologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 805

Wątroba, orzechy włoskie i ziemne, mąka sojowa, żółtka jaj, migdały, sardynki, grzyby, brązowy (naturalny...

Serce - budowa i funkcje

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 2058

^ Tkanka mięśniowa ( miocyty gładkie) ^ Tkanka tłuszczowa żółtka ^ Tkanka nabłonkowa (śródbłonek) ^ Tkanka...

Witamina D

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1547

). Bogate w witaminę D i prowitaminy są tłuszcze (tran, żółtko jaj, tłuszcz mleka, masło). Wyróżniamy szereg...

Bruzdkowanie-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biologia rozwoju zwierząt
Pobrań: 294
Wyświetleń: 1967

- asynchroniczne - nieparzysta liczba blastomerów; nie w tym samym momencie -obecność i rozmieszcznie żółtka...

Zoologia - Bezkręgowce, wykład

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Zoologia
Pobrań: 2289
Wyświetleń: 6286

i brzuszną TYPY KOMÓREK JAJOWYCH Podział ze względu na ilość żółtka: 1. jaja alecytalne - bez żółtka (ssaki...