Żółtko - strona 4

PRZEWLEKŁE ZAPALENIE TRZUSTKI - DIETA

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 14
Wyświetleń: 987

sojowy, - oliwa z oliwek - na surowo, - masło , - śmietana chuda, - żółtka jaja kurzego - jako dodatek...

Przewlekłe zapalenie trzustki - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 14
Wyświetleń: 588

sojowy, - oliwa z oliwek - na surowo, - masło , - śmietana chuda, - żółtka jaja kurzego - jako dodatek...

Witaminy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Higiena i epidemiologia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 672

Wątroba, orzechy włoskie i ziemne, mąka sojowa, żółtka jaj, migdały, sardynki, grzyby, brązowy (naturalny...

Wykład - substancje antyodżywcze, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Eugeniusz Grela
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 245
Wyświetleń: 3038

steroidowa, toksyczne dział u monogastrycznych; wychudzenie, zielone żółtka jaj Koty - nie syntetyzują...

Serce - budowa i funkcje

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. zw. dr hab. Paweł Sysa
  • Histologia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1764

^ Tkanka mięśniowa ( miocyty gładkie) ^ Tkanka tłuszczowa żółtka ^ Tkanka nabłonkowa (śródbłonek) ^ Tkanka...

Witamina D

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Henryk Kreft
  • Dietetyka
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1358

). Bogate w witaminę D i prowitaminy są tłuszcze (tran, żółtko jaj, tłuszcz mleka, masło). Wyróżniamy szereg...

Bruzdkowanie-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biologia rozwoju zwierząt
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1400

- asynchroniczne - nieparzysta liczba blastomerów; nie w tym samym momencie -obecność i rozmieszcznie żółtka...

Zoologia - Bezkręgowce, wykład

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Maria Szklarzewicz
  • Zoologia
Pobrań: 1281
Wyświetleń: 4116

i brzuszną TYPY KOMÓREK JAJOWYCH Podział ze względu na ilość żółtka: 1. jaja alecytalne - bez żółtka (ssaki...