Żółtko - strona 11

Mikrobiologia ogólna - opracowanie

  • Uniwersytet Zielonogórski
  • mgr Justyna Mazurek
  • Mikrobiologia
Pobrań: 329
Wyświetleń: 3822

, płyny wsiąkowe, wyciąg wątrobowy, mleko, żółtka jaj, dodawane najczęściej do podłoży dla drobnoustrojów...

testy z biochemii

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 665
Wyświetleń: 1855

. fosfityna jest białkiem złożonym w : Żółtku jaja 32. dla pewnej reakcji katalizowanej enzymatycznie Km= 1,2...

KRĘGOWCE - ogólne wiadomości

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Marek Guzik
  • Biologia
Pobrań: 469
Wyświetleń: 5334

zarodek ma zapewnione substancje odżywcze (żółtko) - jaja są zakopywane, np. żółwie lub wysiadywane- ptaki...

Biochemia materialy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr inż. Ewa Pociecha
Pobrań: 252
Wyświetleń: 2968

. Ekstrakcja i frakcjonowanie lipidów z żółtka jaja kurzego Wykonanie: 1 łyżeczkę żółtka jaja kurzego zalać 18...

Referaw

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. UR dr inż. Grażyna Jaworska
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1750

o wyizolowaniu z żółtka jaja krystalicznego związku, który pobudzał wzrost drożdży. Czynnik ten nazwano Biotyną...

Mikrobiologia opracowanie

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 455
Wyświetleń: 1715

, białko jaja i błona wetelinowa jako ostatnia bariera zabezpieczająca zarodek i żółtko. 6.Istotne cechy...

Indywidualny program zdrowotny

  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • dr Adam Znaniecki
  • Edukacja zdrowotna
Pobrań: 35
Wyświetleń: 3129

w organizmie: pełne mleko, śmietanę, żółtka jaj, wątrobę i mózg. Stosując tą dietę...

Układ pokarmowy - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • prof. dr hab. inż. Zenobiusz Dmowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 826

na transport tlenu, niedobór - anemia Mięso, wątroba, żółtka jaj, orzechy i rośliny strączkowe Jod Składnik...