Żółtko - strona 10

Płazińce - charakterystyka

  • Politechnika Gdańska
  • Biologia
Pobrań: 777
Wyświetleń: 2646

przez wyspecjalizowane gruczoły żółtnikowe tzw. żółtko - mają osobne ujścia męskich i żeńskich gonad * występujące...

Anatomia - 10 stron

  • Anatomia człowieka
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1939

i nadkolcowe) i krótkie (żółtek, międzykolcowe, międzypoprzeczne) - chrząstkozrosty - krążki międzykręgowe...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Bożena Sosnowska
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3605

i spowodować zepsucie. Rozwój bakterii zachodzi szybciej w żółtku niż w białku (zmiany zapachu, niekorzystne...

Biochemia - materiały

  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Biochemia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 3283

uwodorowanie. Lecytyny zwykle otrzymuje się z żółtek jajek kurzych (z gr. λεκιθος) oraz z rzepaku lub ziaren...

Opracowanie KAWA

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Marta Zalewska-Korona
Pobrań: 245
Wyświetleń: 2457

lub ziemniaczaną, zasmażką i żółtkiem) Podprawianie zup ma na celu nadanie im gęstości i zawiesistości...

Zawartość chemiczna

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1211

) - strączkowe, pietruszka - natka, żółtko jaja kurzego Produkty o średniej zawartości (1-4 mg) - mąka, pieczywo...

Drób

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Pobrań: 252
Wyświetleń: 1827

/100g, duża wartość biologiczna białka, korzystny profil kwasów tłuszczowych w lipidach żółtka...