Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie - strona 31

note /search

Weksel - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Handel zagraniczny
Pobrań: 14
Wyświetleń: 973

WEKSEL Dokument finansowy tu była prawidłowa odpowiedz z papierem toaletowym Elementy weksla: Miejsce wystawienia Data wystawienia Suma wekslowa oznaczona cyfrowo Oznaczenie terminu płatności Bezwarunkowe przyrzeczenie/ polecenie zapłacenia oznaczonej sumy pieniężnej Oznaczenie rodzaju weks...

Współczesna gospodarka światowa - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Handel zagraniczny
Pobrań: 63
Wyświetleń: 847

WSPÓŁCZESNA GOSPODARKA ŚWIATOWA A HANDEL MIĘDZYANRODOWY - TRENDY Gospodarki wielu krajów upodobniają się do siebie. - Co jest przyczyną? Wzrost w wielu krajach PKB per capita - Jaki to ma wpływ na konsumpcję? Upowszechnia się model konsu...

Zakupy rządowe - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Handel zagraniczny
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1218

Zakupy rządowe We współczesnej gospodarce rynkowej znaczną częścią ogólnego popytu stanowią zakupy finansowe z budżetu agend i instytucji rządowych oraz samorządów lokalnych Nie podlegają regułom wolnego rynku Dla przedsiębiorców zagranicznych w żadnym z krajów UE nie jest dostępna nawet polowa ...

Zasady realizacji weksli - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Handel zagraniczny
Pobrań: 0
Wyświetleń: 483

ZASADY REALIZACJI WEKSLI Termin płatności Płatny za okazaniem (AT Wight) Płatny n dni po pokazaniu (n days after sight) Płatny w określonym dniu Płatny n dni po dacie (n days after date) Akcept Zobowiązanie dłużnika, na którego został wystawiony weksel trasowany do zapłaty podanej sumy weksl...

Acarajé - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1204

Acarajé - popularne danie w kuchni brazylijskiej, czasem zaliczane do miejscowych fast foodów. Jest to ciasto z rozgniecionym fasolnikiem "czarne oczko" ( Vigna unguiculata ), które jest wypełnione vatapą. Feijoada - to

Kulinaria - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1134

Kulinaria Narodowa kuchnia Brazylii to mieszanka wpływów indiańskich, europejskich i afrykańskich w połączeniu z lokalnymi składnikami. Podstawą diety Indian był maniok, natomiast niewolnicy afrykańscy wnieśli do kuchni brazylijskiej przede wszystkim jam, olej palmowy i dania na bazie fasoli i ryżu...

Południe - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1064

Południe Kuchnia południa Brazylii to kuchnia tutejszych kowbojów zwanych guacho , która można rzec jest: „mało subtelna w wyrazie”. Królują tutaj mięsa suszone na słońcu lub peklowane w soli . Rodzaje mięs spożywanych w tym regionie są także przer...

Południowy wschód - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 28
Wyświetleń: 966

Południowy wschód Region, który może poszczycić się stolicą Sao Paulo oraz drugim co do wielkości miastem Brazylii - szalonym Rio de Janeiro . Stany, w których mieszczą się wspomniane miasta, są często odwiedzane przez obcokrajowców (często w celach stricte biznesowych), dlatego też tutejsza kuchni...

Północny wschód - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 28
Wyświetleń: 980

Północny wschód Teren położony nad Oceanem Atlantyckim. Pas samego wybrzeża często nawiedzają obfite deszcze, jednakże im dalej od oceanu, tym klimat staje się coraz bardziej suchy. Największym stanem tego regionu, w którym można odczuć n...

Sarapatel - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1533

Sarapatel - Wątroba i serce wieprzowe lub baranie mieszane ze świeżą krwią. Do tego dodane pomidory, papryka i cebula. Gotować wszystko razem. Churrasco - W stanie Rio Grande do Sul, na południu Brazylii, stanowi najważniejszą potrawę regionu. To są ogromne kawałki świeżego mięsa pieczone na ogniu ...