Towaroznawstwo żywności - strona 6

note /search

Ocena jakości i zafałszowań herbaty - wykład, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 294
Wyświetleń: 2485

OCENA JAKOŚCI I ZAFAŁSZOWAŃ HERBATY Ocena jakościowa herbaty - Ocena organoleptyczna suchej herbaty - Ocena organoleptyczna naparów herbaty - Ocena fizykochemiczna: - popiół (spalanie próby w piecu) - popiół nierozpuszczalny w 10% kwasnie solnym - garbniki (z octanem miedzi) -

Wykład - ocena towaroznawcza pieczywa, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 105
Wyświetleń: 994

Ocena towaroznawcza pieczywa: Ocena organoleptyczna Ocena fizykochemiczna: Oznaczanie objętości pieczywa Oznaczanie wilgotności pieczywa Metoda suszarkowa techniczna Suszenie przez 60 min w 130ºC Ważenie po suszeniu bez studzenia Metoda od...

Wykład - pakowanie pieczywa, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 21
Wyświetleń: 546

Pakowanie pieczywa Opakowania jednostkowe - torby z folii polietylenowej - puszki metalowe - inne materiały opakowaniowe np. - folia wielowarstwowa - folia wiskozowa - folia polipropylenowa Opakowania transportowe - skrzynki do pieczywa -...

Wykład - magazynowanie pieczywa, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 28
Wyświetleń: 532

Magazyn pieczywa Pomieszczenie - zamknięte - suche - przewiewne - bez obcych zapachów - chronione przed gryzoniami i innymi szkodnikami Ściany i podłogi - łatwo zmywalne - gładkie - czyste - suche Okres przechowywania ustalane są przez...

Zestawy na egzamin, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 126
Wyświetleń: 693

1zestaw- podział kasz, kupażowanie soków, ferm herbaty , 2zestaw- czyszczenie ziarna, prod makaronu, dżemy nisko i wysoko słodz. 3zestaw- 1. Prażenie kawy - omówić, 2. Kondycjonowanie ziar...