Wykład - ocena towaroznawcza pieczywa, sem V

Nasza ocena:

3
Pobrań: 105
Wyświetleń: 994
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
Wykład - ocena towaroznawcza pieczywa, sem V - strona 1

Fragment notatki:

Ocena towaroznawcza pieczywa:
Ocena organoleptyczna
Ocena fizykochemiczna:
Oznaczanie objętości pieczywa
Oznaczanie wilgotności pieczywa
Metoda suszarkowa techniczna
Suszenie przez 60 min w 130ºC
Ważenie po suszeniu bez studzenia
Metoda odwoławcza
Suszenie przez 90 min w 130ºC
Oznaczanie kwasowości pieczywa
Oznaczanie zawartości soli Oznaczanie zawartości tłuszczu
Oznaczanie zawartości cukrów
Ocena punktowa
Ocena pełna Obejmuje badania organoleptyczne i fizykochemicznych
Ocena niepełna
Dotyczy tylko badań organoleptycznych
Dodaje się 8 punktów za badania fizykochemiczne
... zobacz całą notatkę



Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz