Wykład - cechy mięsa, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
głównie związki chemiczne, czyli składniki zawierające siarkę, tłuszcze, związki karbonylowe...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
głównie związki chemiczne, czyli składniki zawierające siarkę, tłuszcze, związki karbonylowe...
Sprawozdanie z laboratorium biologii Temat: Własności białek, cukrów i tłuszczy. Zadanie 1...
opadając w formie osadu porywa za sobą związki wielkocząsteczkowe (głównie białka i pektyny) Do klarowania...
przenoszenia tunelowego: brak utraty produktów pośrednich spowodowanych dyfuzją; związki nietrwałe...
węglowodanów Wyróżniamy 3 główne grupy : 1. Monosacharydy (cukry proste) - są to związki zbudowane z C, H...
obiema tymi metodami. Model I Regresja typu wykładniczego Przyjmując (lub ) otrzymamy związek Model II...
reakcji: 8. Otrzymaj poniższe związki: Zadanie specjalne: Zaproponuj maksymalnie dużo metod syntezy ketonu...
Elektronowa budowa grupy amidowej Atom węgla grupy amidowej, podobnie jak we wszystkich innych związkach...
peptydowego i tworzy się związek przejściowy. Proton z histydyny jest przekazywany na azot wiązania...
naładowanego tlenu - addycja nukleofilowa bez dalszych przemian. Tak powstają np. cyjanohydryny, związki...