Substancje wzmacniające smak i zapach, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Technologia żywności
) E501- węglan potasu (1-2) E503- węglan amonu (1-2) Zastosowanie: ciasta, wyroby cukiernicze ...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
) E501- węglan potasu (1-2) E503- węglan amonu (1-2) Zastosowanie: ciasta, wyroby cukiernicze ...
-NH3)2CO3 • absorpcja pod ciśnieniem w gorącym wodnym roztworze (25-35 %) węglanu potasu (metoda...
węgla CO Tlenek żelaza FeO Trioksokrzemian sodu Na2SiO3 Wapień CaCO3 Węglan amonu (NH4)2CO3 Węglan...
szklaną (w laboratorium), poprzez dodanie np. chlorku sodu, siarczanu sodu lub węglanu potasu...
, z którego po wypłukaniu otrzymywano 0,1-0,2% węglanu potasu (K2CO3), zwanego później potażem, który miał zastosowanie...
, z którego po wypłukaniu otrzymywano 0,1-0,2% węglanu potasu (K2C03), zwanego później potażem, który miał zastosowanie...
NaOH wodorotlenek sodu Na2CO3 węglan sodu K I K2O tlenek potasu KOH wodorotlenek potasu K2CO3 węglan...
ilaste, np. wietrzenie ortoklazów w obecności wody i CO2. Sub. pot. + H2O + CO2 węglan potasu + SiO2...
jego wadą jest ograniczona ilość wody, którą jest w stanie związać. Bezwodny węglan potasu- Jest to środek...
topników: a) zasadowe (alkaliczne) np. węglan sodu, węglan potasu, mieszanina węglanu sodu i azotanu sodu...