Wykład - spirytus i wódka, sem V
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznawstwo żywności
ze skrobi powstaje ok. 80% cukrów fermentujących - głównie maltoza, w mniejszym stopniu glukoza i ok. 20...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
ze skrobi powstaje ok. 80% cukrów fermentujących - głównie maltoza, w mniejszym stopniu glukoza i ok. 20...
komórkowej. W wolnych przestrzeniach międzymicelarnych gromadzi się lignina, woda, substancje twardzielowe...
MODYFIKACJE: DREWNIENIE inaczej INKRUSTRACJA- zmniejszanie zdolności przenikania wody ADKRUSTRACJA inaczej...
• większość związków nie ma zapachu ani koloru (nie od razu widoczny w żywności, wodzie czy powietrzu...
i woda. Metabolit metanolu nie ulega w oku detoksykacji Nie ma przekształcenia aldehydu w kwas mrówkowy...
np.bakterie wirusy grzyby pierwotniaki Hydrogiologia-nauka o org.żyjacych w wodach Biologia sanitarna-nauka...
Chemia w kuchni. Rano budzimy się, idziemy do łazienki a tam: woda, piecyk gazowy (metan), mydło...
hydrolizat kazeiny. Podłoża mikrobiologiczne: zwykłe (podstawowe) - bulion odżywczy, woda peptonowa, brzeczka...
-Mają optimum wzrostu pomiędzy 20° - 40°C . -Zasiedlają zwierzęta , rośliny, gleby, wodę itd w temperaturach...
w wodach. Ponieważ jedne i drugie zawierają chlorofil, z całej energii promieniowania słonecznego...