Woda bromowa i glukoza - strona 25

note /search

Wykład - spirytus i wódka, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1589

ze skrobi powstaje ok. 80% cukrów fermentujących - głównie maltoza, w mniejszym stopniu glukoza i ok. 20...

Drewno

  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1792

komórkowej. W wolnych przestrzeniach międzymicelarnych gromadzi się lignina, woda, substancje twardzielowe...

Toksyczność arsenu

  • Uniwersytet Gdański
  • Toksykologia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1155

• większość związków nie ma zapachu ani koloru (nie od razu widoczny w żywności, wodzie czy powietrzu...

Biologia - wykłady

  • Politechnika Warszawska
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 147
Wyświetleń: 2772

np.bakterie wirusy grzyby pierwotniaki Hydrogiologia-nauka o org.żyjacych w wodach Biologia sanitarna-nauka...

Chemia w kuchni - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia w życiu codziennym
Pobrań: 308
Wyświetleń: 2905

Chemia w kuchni. Rano budzimy się, idziemy do łazienki a tam: woda, piecyk gazowy (metan), mydło...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1141
Wyświetleń: 5404

-Mają optimum wzrostu pomiędzy 20° - 40°C . -Zasiedlają zwierzęta , rośliny, gleby, wodę itd w temperaturach...