Wołowina - strona 6

note /search

Bydło

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 266
Wyświetleń: 2226

. Skład chemiczny wołowiny: - energia 195 kcal - białko 20 g - cholesterol 37,48 mg - woda 66,5 g Spożycie...

Pytania z egzaminu grupa A

  • Politechnika Gdańska
  • Biologia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 742

i coś tam jeszcze to - pestkowce 56. Zarażenie włośniem krętym może nastąpić poprzez zjedzenie – niezbadanej wołowiny 57. Serce...

Patomorfologia - wykład 41

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Patomorfologia
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1281

, Yersiniosis droga zakażenia: zakażone mleko, wołowina LN: CSD - pachowe, szyjne enterocolitis + powiększenie...

Prawo rolne - wykład 13

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Prawo rolne
Pobrań: 7
Wyświetleń: 595

produktów rolnych z podręcznika- rynki rolne: zbóż, mleka, mięsa (wieprzowina, wołowina, drób) Rynek mleka 1...

Dioksyny - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Ekotoksykologia
Pobrań: 56
Wyświetleń: 819

w nich dioksyn. Jeśli np. wołowina zawierająca 1 ng dioksyn w 1 kilogramie tłuszczu będzie poddana smażeniu...