Wołowina - strona 6

Bydło

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 245
Wyświetleń: 2121

. Skład chemiczny wołowiny: - energia 195 kcal - białko 20 g - cholesterol 37,48 mg - woda 66,5 g Spożycie...

Pytania z egzaminu grupa A

  • Politechnika Gdańska
  • Biologia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 707

i coś tam jeszcze to - pestkowce 56. Zarażenie włośniem krętym może nastąpić poprzez zjedzenie – niezbadanej wołowiny 57. Serce...

Patomorfologia - wykład 41

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Patomorfologia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1218

, Yersiniosis droga zakażenia: zakażone mleko, wołowina LN: CSD - pachowe, szyjne enterocolitis + powiększenie...

Narażenie na promieniowanie jonizujące

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 749

•zmiany w tkance mięśniowej, wołowina: ponieważ jest chuda to b. wrażliwa, wyczulona bezpośrednio...

Prawo rolne - wykład 13

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • dr hab. inż. Henryk Jan Stoksik
  • Prawo rolne
Pobrań: 7
Wyświetleń: 574

produktów rolnych z podręcznika- rynki rolne: zbóż, mleka, mięsa (wieprzowina, wołowina, drób) Rynek mleka 1...

Dioksyny - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Ekotoksykologia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 791

w nich dioksyn. Jeśli np. wołowina zawierająca 1 ng dioksyn w 1 kilogramie tłuszczu będzie poddana smażeniu...