Wołowina - strona 12

Rumunia referat ćwiczenia

  • Politechnika Opolska
  • Zróżnicowanie społeczne
Pobrań: 56
Wyświetleń: 4011

najpopularniejsza jest wieprzowina, wołowina i drób, przyrządzane najczęściej na grillu. Do najsmaczniejszych...

Finanse międzynarodowe - Ryzyko walutowe

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr Krystyna Czepielewska-Kałka
  • Finanse międzynarodowe
Pobrań: 581
Wyświetleń: 5145

. jakiś kraj był dużym eksporterem wołowiny to po aferze z chorobą wściekłych krów popyt zagraniczny na mięso...

Streszczenie pojęć na egzamin.

  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Ekonomia rolnicza
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1148

Agrobiznes to zespół działań człowieka od pozyskania surowców pierwotnych do uzyskania gotowych produktów żywnościowych związanych z wytwarzaniem i dostarczaniem ludziom żywności. Polega on zatem na produkcji, przetwarzaniu i dystrybucji żywności. Z punktu widzenia podmiotowego jest on zbiorem zint...

Wsplne polityki - Unie Europejska

  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
  • dr Filip Skawiński
  • Integracja europejska
Pobrań: 77
Wyświetleń: 679

organizację rynków rolnych: m.in. wieprzowiny, mleka i produktów mleczarskich, wołowiny, cukru...

Stosunki zewnętrzne Unii Europejskiej- wykład 9

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • dr Mariusz Maszkiewicz
  • Stosunki zewnętrzne Unii Europejskiej
Pobrań: 84
Wyświetleń: 539

zostały objęte uprzywilejowaniem. W szczególności regulacje te dotyczyły handlu cukrem, rumem, wołowiną...

Geografia ekonomiczna - omówienie

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr Jerzy Wrona
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 0
Wyświetleń: 0

spożywania wołowiny (hodowla ok), „święta krowa”, reinkarnacja, mniej niż 200mln sztuk bydła, Indie, Nepal...

Unia Europejska - za i przeciw

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr hab. Marta Małolepsza
  • Integracja europejska
Pobrań: 105
Wyświetleń: 742

eksportowymi objęte są m. in. Oleje i tłuszcze, mleko i produkty mleczne, wołowina i cielęcina, wieprzowina...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Bożena Sosnowska
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3577

doc zajmuje 24 strony i zawiera materiał związany z przechowywaniem żywności. Jest to część przedmiotu opakowalnictwo i przechowywanie żywności, który prowadzi dr inż. Bożena Sosnowska na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Materiał zawiera takie zagadnienia jak: cele i zadania przechowalnict...