Witaminy jako biokatalizatory - strona 43

note /search

Podział metod miareczkowania

  • Politechnika Gdańska
  • Analiza żywności
Pobrań: 364
Wyświetleń: 3724

- reduktor FeSO4 • tytanometria - reduktor TiCl3 • askorbinometria – kwas askorbinowy (witamina C). • h...

Patomorfologia - wykład 8

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Patomorfologia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 672

) Czynniki: witaminy (retinoidy, z wit. A: regulatory wzrostu i różnicowania) czynniki wzrostu związki...

Żywność funkcjonalna

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia żywności
Pobrań: 77
Wyświetleń: 945

, sole wapnia, sole żelaza, tauryna, witaminy, sole magnezu Opracowanie procesu wytwarzania możliwość...

Gruczoły

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1309

. Co wchodzi w skład potu? - woda (98-99 %) - NaCl - amoniak - mocznik - kwas moczowy - witamina C - niewielkie...

Fosfatazy-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1351

% WITAMINY: A - akseroftol D - kalcyferol E - tokoferol K - filochinon C - kw askorbinowy P - rutyna...

Wykład - rodzaje miodów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 175
Wyświetleń: 980

0,57 Popiół 0,26 Pozostałe (barwniki itp.) 0,17 Witaminy, hormony 2,21 Wymagania dla miodu: ZAWARTOŚĆ...