Wykład - skup drobiu, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
(witaminę B2)- zawartość od 0,1- 0,3 mg/100g - mięso z nóg jest bogatsze w witaminy z grupy B niż mięso...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
(witaminę B2)- zawartość od 0,1- 0,3 mg/100g - mięso z nóg jest bogatsze w witaminy z grupy B niż mięso...
. Wartość odżywcza grzybów- sole mineralne, witaminy (EKB1B2PP), węglowodany (glikogen), białko 3...
potencjalni rodzice: mała masa ciała, deficyt białka, witamin, zakażenia (spadek odporności), niedokrwistośc...
bilirubiny do sterkobillnogenu. Bakterie jelitowe są także niezbędne w syntetyzowaniu części witamin /B1, B2...
górnych odc.przew.pok. kandidioza, niedobór witaminy A, histomonadoza kokcydioza, wrzodziejące zapalenie...
, która jest znacznie większa w połączeniu z witaminą E udział w budowie pewnych enzymów oraz selenoprotein, np...
odżywczej i biologicznej warzyw Witaminy: Witamina A- prowitamina w postaci karotenoidów (β i a) występuje...
, E.L. Verney (1949) szczury szybko nauczyły się, że zapach lukrecji sygnalizuję witaminę B w wyniku...
biokatalizatory struktura kulista (różnorodność grup funkcyjnych, centrum aktywne 6 Eucaryota ...
biokatalizatorami decydującymi o glikolizie podczas fermentacji ciasta. Im wyższa aktywność enz większa siła pędna...