Witamina C - strona 3

note /search

Kolokwium- soki owocowe, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności i żywienie człowieka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1575

-askorbinowego metodą miareczkową. Zasada metody: ekstrakcja witaminy C roztworem kwasu szczawiowego...

Witaminy - wstęp

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1211

w wodzie (człowiek, świnka morska, małpy nie syntetyzują witaminy C). Synteza odbywa się w określonych...

Nadmiary witamin i inne pojęcia

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Chemia żywności
Pobrań: 252
Wyświetleń: 1365

witaminy C prowadzi do choroby zwanej szkorbut. Awitaminoza witaminy D prowadzi do krzywicy. Awitaminoza...

Ryboflawina - witamina b2

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2597

jej ilościowym oznaczeniu przy użyciu HPLC w układzie faz odwróconych z detektorem fluorymetrycznym WITAMINA C...

Analiza żywności-pytania egzamin

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 833
Wyświetleń: 3045

oznaczania witaminy C wymień metody oznaczania kwasu askorbinowego opisz metodę tiochromową co stosuje...

Żywność wzbogacana

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1281

Żywność wzbogacana Maksymalnie: witaminy i sole min. - 50% RDA Za wyjątkiem witaminy C i kwasu...