Trzoda chlewna i drób - BPPZ
- Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
- Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej
); konsystencja pasz. Cechy użytkowe wieprzowiny: - wzajemny stosunek głównych składników: mięsa, tłuszczu, kości...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
); konsystencja pasz. Cechy użytkowe wieprzowiny: - wzajemny stosunek głównych składników: mięsa, tłuszczu, kości...
religijna narzuca wiele postów, zagrania spożywania wieprzowiny i mięsa zwierząt uduszonych. chłopcy...
powiedział, że „lepiej być wieprzem niż synem Heroda”. Herod nie jadał wieprzowiny (przestrzegał przepisów...
to glistnica 100. Larwa Cestoda to cysticercus 101. Taenia solium można zarazić się jedząc wieprzowinę 102...
, tytoniu, rzepaku, orzeszków ziemnych, bawełny, owoców, warzyw, jaj kurzych, wieprzowiny, baraniny, gryka...
z dodatkiem zw. rtęci(Pakistan, Irak, Ghana). Zatrucia wieprzowiną(USA, Niemcy) na skutek spożywania...
); Baranina (Chiny, Australia, Indie); Wieprzowina (Chiny, USA, Niemcy); drób (USA, Chiny, Brazylia); mięso...
najpopularniejsza jest wieprzowina, wołowina i drób, przyrządzane najczęściej na grillu. Do najsmaczniejszych...
na rynku: mleka, zbóż, cukru, wołowiny i cielęciny, wieprzowiny, drobiu i jaj oraz albumin, olejów...
innych elementów odzwierciedla tendencja: wieprzowina> warzywa> ryż>włosy> jajka> woda pitna> mleko> gleby...