Wartość odżywcza - strona 5

note /search

Syntetyczne środki słodzące

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Chemia żywności
Pobrań: 301
Wyświetleń: 2583

zapachu i wartości odżywczych substancja, która posiada bardzo słodki smak. Sacharyna jest blisko 700 razy...

Biomedyczne podstawy - zagadnienia (sem.I)

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Biomedyczne podstawy rozwoju i wychowania
Pobrań: 1400
Wyświetleń: 4144

energetycznej i wartości odżywczej. Od czego zależy wartość odżywcza produktów spożywczych. Budowa układu...

Warzywa i owoce - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1092

Warzywa i owoce Są to produkty ubogo energetyczne o wysokiej wartości odżywczej. Stanowią...

Wykład - cechy mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1239

jest ich utrwalenie. Stosowane metody powinny działać skutecznie, jednocześnie mało zmieniać wartość odżywczą...

Mięso - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1001

takie cechy mięsa jak: strawność wartość odżywcza i biologiczna opór jaki stawia mięso podczas rozdrabniania...