OTZ11
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
warunki - zachowanie właściwości smakowo-zapachowych i wartości odżywczych wymrożenie części wody...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
warunki - zachowanie właściwości smakowo-zapachowych i wartości odżywczych wymrożenie części wody...
kosztów i energochłonności) Podnoszenie wartości odżywczej (np. zwiększenie zawartości aminokwasów...
: MARMOLADY DŻEMY POWIDŁA ZUPY SOKI WARTOŚĆ ODŻYWCZA - ZALEŻY OD UŻYTEGO SUROWCA, JEŻELI JEST TO SUCHA...
około 65°C) i nagłym ochładzaniu do temperatury 2 do 4°C. Sposób ten nie zmniejsza wartości odżywczej mleka...
zaoszczędzenie energii. Pieczywo także jest bardziej wyrośnięte a jego wartość odżywcza jest większa...
organoleptycznych produktów (koloru, smaku, zapachu) ich wartości odżywczej (zawartości białek, lipidów...
suchej masy to białko; białko właściwe 2/3 do 3/4 całego białka - duża wartość odżywcza; warzywa kapustne...
o jeden stopień Celsjusza. Wartość odżywcza to stopień zawartości poszczególnych składników odżywczych (np. białek...
): Do warunków, które musi spełniać pożywka należą: – odpowiednia wartość odżywcza, – optymalny odczyn pH...
/ > (D) alkalizacja Wykład 7 31.03.98 JAKOŚĆ MIĘSA 1. wartość sensoryczna 2. wartość odżywcza _ 3. stan...