Wartość odżywcza - strona 17

note /search

Układ pokarmowy

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 280
Wyświetleń: 2079

jest w znacznym stopniu określany takimi czynnikami jak cena produktu, wiedza o jego wartości odżywczej, reklama...

Operacje cieplne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1974

( dlatego praży się tylko surowce ubogie w tłuszcze), utrata wartości odżywczych białek (Liz, His, Tre) Rodzaje...

Wykład - kryzys żywności

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 147
Wyświetleń: 637

%. Jednakże nie proteiny stanowią o ich podstawowych wartościach odżywczych, ale są to znaczne ilości soli mineralnych...

Mięso - wykład - definicja, rodzaje, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 441
Wyświetleń: 2982

, soczystość, kruchość *wartość odżywcza- gęstość odżywcza- INQ, skład chemiczny, wartość energetyczna...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 560
Wyświetleń: 3416

wartości odżywczej środków spożywczych, przedłużenia trwałości, podniesienia atrakcyjności lub ułatwienia...

Kontrola procesu produkcyjnego

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 504
Wyświetleń: 2450

, - wartości odżywcze - kontrolę przestrzegania reżimu technologicznego - kontrolę przebiegu i warunków procesu...

Biznes plan - zakłady mięsne

  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
Pobrań: 273
Wyświetleń: 5824

tak dopasować produkcję, aby przy zachowaniu wartości odżywczych i smakowych być konkurencyjnym w stosunku...