Węgierki - strona 2

note /search

Wykład 4

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Stylistyka
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1911

. bil `słonina', pluskiewka `pinezka', strużyny `obierki' czy wlkp. damascenka `śliwka węgierka' , kluka...

Historia literatury - Inny świat

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Historia literatury jidysz
Pobrań: 560
Wyświetleń: 1134

w izolatorach. Niedaleko przebywały trzy Węgierki, siostry zakonne, które odmówiły pracy w obozie, traktując...

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 406
Wyświetleń: 2226

Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...

Standardy polityki wobec mniejszości narodowych - wykłady

  • Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Kielcach
  • Standardy polityki wobec mniejszości narodowych i etnicznych
Pobrań: 448
Wyświetleń: 3031

11 plików docx zawiera takie tematy jak: terminy do oznaczenia i postaw w stosunkach narodowych, geneza mniejszości narodowych, konflikty narodowościowe, polityka narodowościowa w pierwszej połowie XX w, mniejszości narodowe w okresie międzywojennym, konflikt polsko-ukraiński, konflikt polsko-bi...

Sadownictwo-egzamin

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Sadownictwo
Pobrań: 329
Wyświetleń: 2254

na siewce ???Węgierki Wangeiheima??? w rzędzie 2 lub 1, 5 metra typy koron: wrzecionowa, osiowa 53. Motywy...

Trudności organizacyjne w przemyśle owocowo-warzywnym

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1071

TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA OWOCÓW I WARZYW PRZEMYSŁ OWOCOWO-WARZYWNY ZAJMUJE SIĘ PRZETWARZANIEM OWOCÓW, WARZYW, GRZYBÓW (SĄ TO PODSTAWOWE SUROWCE DLA TEGO PRZEMYSŁU). SUROWCE POMOCNICZE SĄ DOSTARCZANE PRZEZ INNE GAŁĘZIE PRZEMYSŁU NP.:PRZYPRAWY, SÓL, CUKIER, KWASY, SUBSTANCJE ZAGĘSZCZAJĄCE, OPAKOWANI...

Technologia przetwórstwa owoców i warzyw

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 721
Wyświetleń: 3906

Technologia przetwórstwa owoców i warzyw Przemysł owocowo-warzywny zajmuje się przetwarzaniem owoców, warzyw, grzybów (są to podstawowe surowce dla tego przemysłu). Surowce pomocnicze są dostarczane przez inne gałęzie przemysłu np.:przyprawy, sól, cukier, kwasy, substancje zagęszczające, opakowania...