Tyndalizacja temperatura - strona 2

note /search

Mikrobiologia i barwniki

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1043

lub na kilkudziesięciominutowym ogrzewaniu w temperaturze ok. 65°C, przy którym ginie większość drobnoustrojów. Tyndalizacja...

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 770
Wyświetleń: 3178

metody: fizyczne, jak obniżenie temperatury (chłodzenie i zamrażanie), ogrzewanie (pasteryzację...

OT_ egzamin v1

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1715

: gdy nawilgocenie rośnie i temperatura rośnie. Ługowanie Ekstrakcja wody z ciał stałych Dlaczego suszarka...

OTZ11

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 35
Wyświetleń: 994

ogrzewania krótszego, a w wyższej temperaturze, niż długiego w niższej. zasada HTST, UHT Warunek stosowania...

Metody niszczenia drobnoustrojów

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 420
Wyświetleń: 4487

dezynfekującego, wzrasta także wraz ze wzrostem temperatury i wilgotności. Podwyższone pH obniża aktywność fenoli...