Szypułka - strona 5

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1400

z niego zanieczyszczeń - obróbka wstępna obejmuje: ∙ usuwanie szypułek , ogonków, kielichów ∙ usuwanie owoców zgniłych...

Sadownictwo-egzamin

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • dr hab. Emilian Pitera
  • Sadownictwo
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1925

Łatwe oddzielanie się owoców od szypułki bez wycieku soku Mała wrażliwość paków na przemarzanie 117...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Monika Pytka
Pobrań: 497
Wyświetleń: 4235

Omawia między innymi takie zagadnienia jak: historia biotechnologii, biotechnologia klasyczna i nowoczesna, podział biotechnologii, cel, produkty GM, jakość żywności i przetwórstwo, żywność otrzymywana z organizmów modyfikowanych genetycznie, drobnoustroje, fermentacja żywności, temperatura ada...

Alkaloidy - wykład

  • Uniwersytet Gdański
  • dr hab. Piotr Mucha
  • Analiza chemiczna biomoleku
Pobrań: 371
Wyświetleń: 2590

posiadającym zielony, skórzasty kielich i zagiętą szypułkę § powierzchnia zewnętrzna jest gładka i błyszcząca...

Socjologia i szata roślinna

  • Gdańska Wyższa Szkoła Humanistyczna
  • prof. dr hab. Krystyna Ciuman
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1673

szypułce szyszki, i zaokrąglonej całobrzegi łuskach. Dekoracyjność- ze względu na bardzo ładną koronę...

Geografia rolnictwa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Geografia gospodarcza
Pobrań: 21
Wyświetleń: 2114

Obszerne notatki z tego przedmiotu Rośliny strączkowe Fasola - rodzaj roślin jednorocznych lub wieloletnich należący do rodziny bobowatych. Pochodzi z Ameryki Południowej i do Europy dotarła po odkryciu Ameryki przez Krzysztofa Kolumba. W Polsce wyłącznie jako roślina uprawna. Współcześnie w uprawie...