Sucha masa - strona 10

Osady - wykład - Metody przeróbki

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Ewa Kurek
  • Metody biotechnologiczne w ochronie środowiska
Pobrań: 28
Wyświetleń: 819

organiczne i adsorbowana jest woda. Tylko 4% suchej masy w osadzie wolnym ze względu na duże uwodnienie...

Przeznaczenie osadów - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Ewa Kurek
  • Metody biotechnologiczne w ochronie środowiska
Pobrań: 35
Wyświetleń: 630

na suchą masę. Ich zawartość określa wartość opałową, także jako potencjalne źródło gazu uzyskiwanego...

Produkcja czekolady

  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • prof. dr hab. Halina Piekarz
Pobrań: 2744
Wyświetleń: 9765

mlecznej o zawartości suchej masy pochodzącej z mleka wynoszącej nie mniej niż 17%. Skład chemiczny...

Rodzaje masy ciała

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 63
Wyświetleń: 2506

oraz obliczeniu ilości węglowodanów z różnicy: węglowodany = sucha masa - (zaw. białka + zaw. tłuszczu + zaw...

Zanieczyszczenia - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Ekobiochemia drobnoustrojów
Pobrań: 35
Wyświetleń: 637

(spalanie) konwencjonalne: Może być stosowane przy spalaniu odpadów zawierających powyżej 20% suchej masy...

Pytania z analizy 2005

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1344

się gęstość w winie, mleku, soku? Czy można tą techniką wykrywać zafałszowania? O czym mówi nam sucha masa...