Sorpcja - strona 20

note /search

Logistyka 27 zagadnien

  • Logistyka
Pobrań: 196
Wyświetleń: 3045

wszystkie higroskopijne art. Spoż.: mąka, cukier, makaron, kasza, kawa, herbata, owoce suszone. SORPCJA- to wchłanianie...

Proces technologiczny

  • Politechnika Wrocławska
  • Inżynieria chemiczna
Pobrań: 945
Wyświetleń: 5761

wiejskich. W glebach ulegają one sorpcji chemicznej i tylko nieznaczna ich ilośd (najczęściej 50-150 g/ha...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 210
Wyświetleń: 2604

sorpcji, które decydują o szybkości pochłaniania wody i tworzenia się ciasta, o tempie przemian...

Opracowanie - wodociągi

  • Politechnika Wrocławska
  • Wodociagi i Kanalizacja
Pobrań: 651
Wyświetleń: 1778

(przez wytracanie osadów) i usuwają związki mineralne ( sorpcja na sedymentowanych zawiesinach). 58. Omówić cykl...

Modyfikowane betonity - wykład

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Praca inżynierska
Pobrań: 28
Wyświetleń: 959

do lepszej ad- bela 1) (odpowiednio BSNA5 i BSNA12) uleg³a wyraŸ- sorpcji zwi¹zków organicznych. nemu...

Zagadnienia

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Logistyka
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1008

wszystkie higroskopijne art. Spoż.: mąka, cukier, makaron, kasza, kawa, herbata, owoce suszone. SORPCJA- to wchłanianie...

Ochrona środowiska w Geografii

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Ekologia i ochrona środowiska
Pobrań: 49
Wyświetleń: 3675

Obszerne notatki z Ochrony Środowiska w Geografiii Zakres treści: -Terminologia z zakresu kształtowania i ochrany środowiska. -Ochrona przyrody a ochrona środowiska. -Podstawowe źródła degradacji abiotycznych i biotycznych elementów środowiska. -Zależności przyczynowo-skutkowe przemian w środowisku ...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 917
Wyświetleń: 5061

pdf. Notatka opatrzona jest spisem treści, wstępem, wykazem oznaczeń oraz literaturą. Praca zaliczeniowa opisuje takie zagadnienia, jak: znaczenie mikroorganizmów w biotechnologii: bakterie, grzyby, wirusy, podłoża hodowlane, hodowle mikroorganizmów, pożywki wykorzystywane do otrzymania innych z...