Niska aktywność wody jako czynnik konserwujący żywność - omówienie...
- Uniwersytet Łódzki
- Biotechnologia żywności
), niektóre bakterie kwasy mlekowego Średnie- 6-15% NaCl, solanki przemysłowe, solona żywność Ścisłe...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
), niektóre bakterie kwasy mlekowego Średnie- 6-15% NaCl, solanki przemysłowe, solona żywność Ścisłe...
w solankach- twardość. Czasem drewniane hełmy. Mała ruchliwość armii. Ok. 300 000 mieszkańców, 4 dzielnice...
. halofity, czyli słonorośla: solanka kolczasta, soliród zielny, mlecznik nadmorski. W obrębie roślin...
i osuszane za pomocą: zimnej wody; oziębionych roztworow o niskiej temperaturze zamarzania (solanki...
(solanka) występuje w ropie w postaci emulsji. Zawodnienie ropy ogromnie utrudnia prowadzenie...
) o suchej pozostałości od 10 do 35g/l solanki(bardzo słabe, słabe, silne, bardzo silne i ultrasilne...
, w tym nadmorskie: honkenia piaskowa, rukwiel nadmorska, solanka kolczysta, wydmuchrzyca piaskowa. Występuje...
. przy transporcie mediów agresywnych np. solanek i wód zasolonych. W tym przypadku do wnętrza kielichowej części...
: fosforanów; pH od 8,6 do 10,5; chromolignosulfonia; pH od 8,5 do 10,0. 3) Płuczki na wodzie słonej: solanka...
, wykorzystane solanki, wody lecznicze i termalne, • wody pochodzące z odwodnienia zakładów górniczych • wody...