Solanka - strona 15

KRĘGOWCE - ogólne wiadomości

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Marek Guzik
  • Biologia
Pobrań: 469
Wyświetleń: 5334

+, Cl-) usuwają przez skrzela lub solanki (w mniejszym stopniu w usuwaniu soli uczestniczy skóra...

Dzieje Europy Wschodniej

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr hab. Marzena Szmyt
  • Dzieje Europy Wschodniej
Pobrań: 91
Wyświetleń: 3192

, która dawała walory smakowe “potrawom” lub też konserwowała żywność. Sól wydobywano w solankach. Największy...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1400

musi być taka, aby stężenie soli w produkcie solonym - solance nie powinno być niższe niż 15-20% - tą metodą najczęściej...

Obladzanie statków - wykład

  • Akademia Morska w Gdyni
  • Wpływ falowania
Pobrań: 266
Wyświetleń: 1344

(szpigaty, wytopienie łancuchów z kluzy) przeprowadzać należy za pomocą gorącej, stężonej solanki...