Skrzep - strona 6

Składniki mineralne

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1197

krwi, dlatego stosowany jest jako ochrona przed zakrzepem (skrzepy krwi w naczyniach) i zawałem (skrzep...

Bakterie kwasu octowego- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 567
Wyświetleń: 3997

mleka Przyspieszenie syntezy skrzepu podczas tworzenia serów Stworzenie gazu (oczkowanie sera) Przemiany...

Radiologia

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
Pobrań: 119
Wyświetleń: 2135

się skrzepu, jeśli skrzep rozpuści się - wodogłowie zanika) W badaniach naczyniowych widzimy struktury...

Biotechnologia - pytania wraz z odpowiedziami

  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • prof. dr hab. A. Min Tjoa
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 287
Wyświetleń: 2513

stanie się jednolitą masą jest krojone. Krojeniem oddziela się substancje stałe (skrzep) od płynnych...

Wykład - metody konserwacji mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1344

wapnia niezbędnego do uzyskania zwięzłego skrzepu. Jakość, czystość, świeżość i właściwy skład chemiczny...

Choroby-czyrak, różyczka

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • mgr Gerard Niewęgłowski
  • Chirurgia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1050

i krwionośne wypełnione są skrzepami. Dochodzi do martwicy skóry, mięśni i powięzi. Ropowica rozwija...