Sardynka - strona 2

Zasoby kryla w Oceanie Południowym

  • Politechnika Gdańska
  • prof. dr hab. Maria Iwona Żmijewska
  • Antropogeniczne przekształcenie środowiska morskiego
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1274

na następujące grupy: - pelagiczne: sardynki, szprotki, makrele, tuńczyki błękitnopłetwe, sardele Ruppela...

Połowy ryb - zagrożenia

  • Uniwersytet Łódzki
  • dr Natalia Ratajczyk
  • Międzynarodowa ochrona środowiska
Pobrań: 7
Wyświetleń: 980

jest więcej Sardynki, śledzie i makrele (te można jeść) - naukowcy zachęcają do jedzenia mniejszych gatunków ryb...

Witaminy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Higiena i epidemiologia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 672

Wątroba, orzechy włoskie i ziemne, mąka sojowa, żółtka jaj, migdały, sardynki, grzyby, brązowy (naturalny...

Słówka - żywienie

  • Uniwersytet Warszawski
  • mgr Urszula Malkiewicz
  • Język angielski
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1344

carp - karp eel - węgorz sardine - sardynka salmon - łosoś herring - śledź cod - dorsz trout - pstrąg...

Systematyka - bezłuchowce i ryby

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • prof. dr hab. inż. Zenobiusz Dmowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 588

, SARDYNKA, SZPROT) WĘGORZOKSZTAŁTNE * silnie wydłużone ciało bez płetw brzusznych * WĘGORZE - słodkowodne...

Lipidy - glicerydy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 42
Wyświetleń: 931

a jeszcze bardziej niż tłuszcze rybne (sardynka, łosoś czy śledź). Te ostatnie są dodatkowo cennymi źródłami niezbędnych kwasów...