Saccharomyces cerevisiae - strona 2

note /search

Mikrobiologia - wykład 11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 1134
Wyświetleń: 4039

piekarskie Saccharomyces cerevisiae (różne rasy) • Wykorzystywane z powodu wytwarzania dwutlenku węgla...

Mikrobiologia - wykład 10

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 623
Wyświetleń: 3129

, chityny)  budowa DNA jądrowego (zawartość procentowa par GC)       Saccharomyces cerevisiae...

Destylacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Inżynieria bioprocesowa
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1631

, niż pary wodnej) Aceton Butanol Produkty fermentacji alkoholowej: Etanol (Saccharomyces cerevisiae) 1,3...

Wykład - spirytus i wódka, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1589

. nastawienia 15-18 ºC W gorzelnictwie stosuje się rasy drożdży tzw. fermentacji górnej - Saccharomyces...