Rzepak - strona 5

note /search

Produkty odpadowe - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 336
Wyświetleń: 2086

po ekstrakcji rozpuszczalnikami organicznymi tłuszczu z rozdrobnionych nasion rzepaku makuch (tzw. wytłoki...

Biotechnologia - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Metody biotechnologiczne w ochronie środowiska
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1568

dwuliścienne, np. soją, rzepak, bawełnę, tytoń, gdyż bakteria ta ma zdolność infekowania tylko roślin...

Lipidy - Fosfolipidy

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Chemia żywności
Pobrań: 434
Wyświetleń: 2870

- siarczanowe pochodne glikozyloceramidu lub glikozylodiacylogliceroli. W roślinach z rodziny krzyżowych (rzepak...

ROLNICTWO

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Geografia polityczna i ekonomiczna
Pobrań: 266
Wyświetleń: 1848

ziemniaki, w Chinach 2/3 zbiorów, Indonezja, Wietnam, Nigeria ROŚLINY OLEISTE: soja, palma oleista, rzepak...