Receptura - strona 21

Zagadnienia zarządzania strategicznego czII

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Halina Piekarz
  • Zarządzanie strategiczne
Pobrań: 105
Wyświetleń: 966

te właściwości klejące. Po opracowaniu tej receptury w 1991 zarejestrowano spółkę cywilną i uruchomiono produkcję...

Biznes plan - spółka akcyjna

  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
Pobrań: 56
Wyświetleń: 2863

oraz kosmetyki dostępne w aptekach. surowce zostały tu zaliczone substancje do receptur, z których są wytwarzane...

Encyklopedia rachunkowości- D

  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
Pobrań: 56
Wyświetleń: 581

D   DANE Liczby, fakty, pojęcia lub polecenia przedstawione w sposób dogodny do przekazywania, interpretacji lub przetwarzania metodami ręcznymi bądź automatycznymi. D., którym przy zastosowaniu odpowiednich konwencji przyporządkowano jakieś znaczenie, określa się jako informacje. Te same d. mogą z...

Finanse międzynarodowe egzamin testy

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr Krystyna Czepielewska-Kałka
  • Finanse międzynarodowe
Pobrań: 5005
Wyświetleń: 14868

W testach tych poruszane są takie tematy jak: teoria równowagi bilansu płatniczego, waluta międzynarodowa, wskaźnik konwergencji, wymienialność całkowita MPW, teoria PPP, stawka referencyjna, kurs forward, kurs stały, inkaso, konferencja z Maastricht. Dane notatki zawierają również opracowania na t...

Wychowanie i jego uwarunkowania

  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
  • Pedagogika społeczna
Pobrań: 742
Wyświetleń: 2709

l. Przedmiot i zadania pedagogiki społecznej l. WYCHOWANIE I JEGO UWARUNKOWANIA Pojęcie wychowania nie jest jednoznaczne Określa bądź proces wychowawczy, bądź rezultat tego procesu W pierwszym przypadku wychowanie jest rozumiane jako system działań zmierzają­cych do określonych rezultatów wychowaw...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr inż. Monika Skwarek
Pobrań: 350
Wyświetleń: 3080

in. zagadnienia takie jak: skład mięsa, dioksyny, produkcja mięsa, transport, ogłuszenie, substancje wzmacniający smak, substancje zagęszczające i żelujące, hydrokoloidy, schemat uboju bydła, schemat procesu uboju świń, rola wody w żywności, przemiany węglowodanów. tł- tłuszcz pow.- powodujące skł-...