Receptura - strona 20

Biznes plan - trzy przykłady

  • Politechnika Łódzka
  • prof. dr hab. Ewa Rogowska-Cybulska
  • Ekonomia
Pobrań: 826
Wyświetleń: 11991

kosmetyków tworzenie własnych receptur prowadzenie działalności marketingowej prowadzenie działalności...

Finanse międzynarodowe - FUNKCJE RYNKU

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr Krystyna Czepielewska-Kałka
  • Finanse międzynarodowe
Pobrań: 938
Wyświetleń: 3059

Dokument zawiera materiały z przedmiotu finanse międzynarodowe. Notatka ma 20 stron i porusza zagadnienia takie jak: rynek walutowy, funkcje rynku, przedmiotem transakcji, rynek finansowy, rynek pieniężny, rynek kapitałowy, rynek kredytowy, rynek pozabilansowych instrumentów finansowych, międzynarod...

Skrypt - rynek walutowy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Finanse międzynarodowe
Pobrań: 77
Wyświetleń: 833

RYNEK WALUTOWY - zespół transakcji walutowych, które dotyczą instytucji finansowych o najwyższym stopniu płynności, denominowanych w jednostkach pieniężnych dwóch różnych krajów, zdominowany przez banki, niebankowe organizacje finansowe, korporacje. Jest r ozproszony : geograficznie- jest zespołe...

Grafika komputerowa - wykłady

  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Grafika komputerowa
Pobrań: 392
Wyświetleń: 3808

pdf. Ponadto w notatce znajdują się wzory oraz przykłady, rysunki, schematy, wykresy. Pierwszy wykład porusza zagadnienia takie jak: grafika komputerowa, historia grafiki komputerowej, rodzaje plików graficznych, grafika dwuwymiarowa, grafika trójwymiarowa, grafika rastrowa, grafika wektorowa, grafi...

Prawo konkurencji - wykłady

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • dr Katarzyna Kopaczyńska-Pieczniak
  • Prawo konkurencji
Pobrań: 1162
Wyświetleń: 5474

, temperatura, rodzaj gleby, • Czynników naturalnych: tradycyjne receptury czy sposób wytwarzania, staranność...

Koncepcja doskonalenia poziomu jakości wyrobów

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Agnieszka Miedziński
  • Marketing
Pobrań: 126
Wyświetleń: 882

Koncepcja doskonalenia poziomu jakości wytwarzanych wyrobów w przemyśle spożywczym STRESZCZENIE Tematem niniejszej pracy magisterskiej jest doskonalenie poziomu jakości wytwarzanych wyrobów w przemyśle spożywczym. Jakość produktów spożywczych jest problemem opisywanym raczej rzadko, choć jego wag...

Materiały budowlane egzamin (ćwiczenia+wykłady)

  • Politechnika Śląska
  • Materiały budowlane
Pobrań: 581
Wyświetleń: 8015

1 i 2 dla studentów politechniki śląskiej, studia dzienne, plik .DOC 2. WYROBY CERAMICZNE Wyroby ceramiczne otrzymuje się przez formowanie i wypalenie gliny w tem 850- 1000 C. Glina, która podstawowym składnikiem jest minerał ilasty kaolin w tej tem przestaje być plastyczna.Nazwa typ wymiary współ...

Zagadnienia zarządzania strategicznego

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Halina Piekarz
  • Zarządzanie strategiczne
Pobrań: 420
Wyświetleń: 1491

te właściwości klejące. Po opracowaniu tej receptury w 1991 zarejestrowano spółkę cywilną i uruchomiono produkcję...