Pszczoły - strona 2

note /search

Wykład - właściwości miodu, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 112
Wyświetleń: 665

. Enzym ten pszczoły dodają do miodu wraz z wydzieliną gruczołów gardzielowych. Do innych substancji...

Choroby owadów

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Owady
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1162

Okrywa ciała pszczoły jest zbudowana z jednowarstwowego nabłonka, który spoczywa na błonie...

Bartnictwo - pojęcie bartnictwa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Historia leśnictwa
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1435

BARTNICTWO­­­­­­­­­­­­­­­­­­- dawna hodowla pszczół w barciach leśnych, tj. w sztucznych dziuplach...

Biochemia zapylania roślin

  • Politechnika Gdańska
  • Ekologia biochemiczna
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1974

w zakresie niewidzialnym dla człowieka, np. pszczoła widzi w zakresie ultrafioletu UV, rozpoznaje także kolor...

Geneza zachowań prospołecznych

  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
  • Podstawy psychologii
Pobrań: 483
Wyświetleń: 2387

poprzez mechanizm naturalnej selekcji # badanie  Greenberg: Pszczoły wypuszczone w pobliżu obcego im ula...

Skład miodu, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 63
Wyświetleń: 707

z gruczołów ślinowych pszczół. Do najważniejszych należy zaliczyć inwertazę, która powoduje rozpad sacharozy...