Pstrąg - strona 2

note /search

Analiza żywności-białka

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1946

, że była pobrana z ryby zawierającej mało tłuszczu (pstrąg, szczupak, dorsz). Duża zawartość białka może wskazywać...

Enzymy - Enzymy proteolityczne

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Biochemia
Pobrań: 420
Wyświetleń: 3647

, kot, koń, królik, szczur, mysz, ryby (dorsz atlantycki, pstrąg tęczowy, łosoś). Enzymy homologiczne...

Wędkarstwo przyrodnicze w Polsce

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Geografia usług
Pobrań: 14
Wyświetleń: 567

antropogeniczne 1. Organizacja wędkarstwa i rybactwa 2. Postęp techniczny i handlowy (ośrodki hodowli pstrąga i in...

Ryby, podział ryb konsumpcyjnych

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 791
Wyświetleń: 4508

(flądra, tuńczyk, śledź) Zawartość tłuszczu - tłuste (łosoś, makrela, węgorz), średniotłuste (karp, pstrąg...

Płaskowyż Nałęczowski - referat

  • Politechnika Opolska
  • Podstawy geografii fizycznej Polski
Pobrań: 343
Wyświetleń: 3528

urozmaiconym korytem. Bystra jest rzeką niemal górską i dlatego nie dziwi obecność w jej wodach pstrąga, o czym...

Pasożyty w zoologii

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Zoologia
Pobrań: 322
Wyświetleń: 2135

do pasożytynictwa Około 1200 gatunków Pasożyty pierścienic oraz ryb Żywiciel ostateczny pstrągi, a pośredni...